Denk mee met Knab

Dit is het deel van Knab Lab waar het allemaal om draait. Geef hier jouw mening over onze diensten en producten. En zie direct hoe anderen erover denken!

American Express Green Card

Test je mee?

We gebruiken ‘m steeds vaker: de creditcard. Logisch, want wereldwijd én online is dit een vaak geaccepteerde en veilige betaalmethode. Kies je voor de kaart van American Express? Dan kies je voor veiligheid, flexibiliteit en exclusieve spaarprogramma’s.

Wil je helpen testen, vraag hem dan hier aan. Je moet wel al klant van Knab zijn!

Wil je vervolgens onderstaande vragenlijst invullen? Zo kunnen we – indien nodig en mogelijk – de dienst verbeteren. Als jij tevreden bent, zijn wij het ook. Hopelijk wil je de American Express Green Card testen, en deel je hieronder je ervaring met ons!

Edit:
Ook onze particuliere klanten kunnen nu kiezen voor een American Express Green Card.

Lees hier wat we met alle feedback hebben gedaan.

Hoe vond je de aanvraagprocedure?

 • 2 stemmen  22.2%
 • 5 stemmen  55.6%
 • 2 stemmen  22.2%
 • 0 stemmen  0%
 • 0 stemmen  0%

Waarvoor ga je de creditcard met name gebruiken?

Zet de onderstaande opties in volgorde van welke je het meest gebruikt.

 • 1. Online aankopen
 • 2. Vliegtickets boeken
 • 3. Back-up op reis
 • 4. Hotel boeken
 • 5. Auto e.d. huren
 • 6. Koppelen (bijv. Uber of AppleID)
 • 7. Horeca
 • 8. Tolwegen

Hoe vaak verwacht je de creditcard te gaan gebruiken?

 • 0 stemmen  0%
 • 5 stemmen  55.6%
 • 2 stemmen  22.2%
 • 2 stemmen  22.2%

Vind je deze samenwerking een goede aanvulling op jouw Knab pakket?

Via Knab kun je steeds vaker diensten en producten afnemen van andere financiële partijen. Vind je de American Express Green Card een goede aanvulling?

 • Ja 9 stemmen 100%
 • Nee 0 stemmen  0%

Hoe waardeer je de servicedesk van American Express?

Alleen als je contact met hen hebt gehad.

 • 2 stemmen  66.7%
 • 0 stemmen  0%
 • 1 stem  33.3%
 • 0 stemmen  0%
 • 0 stemmen  0%

Zou je de American Express Green Card aanbevelen?

Op een schaal van 0 t/m 10, hoe waarschijnlijk is het dat je de American Express Green Card aanbeveelt aan vrienden of familie?

 • 2 stemmen  22.2%
 • 1 stem  11.1%
 • 2 stemmen  22.2%
 • 2 stemmen  22.2%
 • 1 stem  11.1%
 • 1 stem  11.1%
 • 0 stemmen  0%
 • 0 stemmen  0%
 • 0 stemmen  0%
 • 0 stemmen  0%
 • 0 stemmen  0%

Meer feedback?

Heb je nog andere opmerkingen of suggesties die je graag aan ons kwijt wilt? Laat het ons hieronder weten!

27 Reacties

Ves Kennisbank 2 jaar geleden
Heel jammer dat ik dit niet eerder wist. Precies een week geleden de Green card via AMEX geregeld.
Had hiervoor Fly Blue maar haalde hier niet echt de voordelen uit.
WesleyE 2-zits 2 jaar geleden
Ik ben Qander en het 1995 verified-by-visa systeem helemaal zat, maar dit is voor mij helaas geen goede optie. Ik vind het jammer dat er voor American Express is gekozen. Die kaart heeft de hoogste bijkomende betaalkosten van de gangbare creditcards. Bij American Express betaal je al gauw 3.95% t.o. 1.5% bij Visa en Mastercard. Dat verschil is flink als je vaak met je creditcard betaald. Tevens worden Visa en Mastercard op veel meer plaatsen ondersteund.
R_v_Roon Toonbank 2 jaar geleden
Ben het met de opmerking van Wesleye eens dat Visa en Mastercard op meer plaatsen wordt ondersteund. Staat tegenover dat American Express geen vooraf afgesproken limiet kent.
David Community Back-up 2 jaar geleden
WesleyE schreef:

Die kaart heeft de hoogste bijkomende betaalkosten van de gangbare creditcards. Bij American Express betaal je al gauw 3.95% t.o. 1.5% bij Visa en Mastercard.


Bedoel je als winkelier of als klant? Als klant merk je als het goed is in de meeste gevallen niets van de tarieven die naar de winkelier zijn doorberekend, tenzij de winkelier het weer doorberekend aan jou. We hebben de percentages ook voorgelegd aan American Express; zij geven aan dat zij zich niet kunnen vinden hierin.

WesleyE schreef:

Tevens worden Visa en Mastercard op veel meer plaatsen ondersteund.


R_v_Roon schreef:

Ben het met de opmerking van Wesleye eens dat Visa en Mastercard op meer plaatsen wordt ondersteund.


De acceptatie van American Express is inderdaad minder uitgebreid dan die van Visa of MasterCard. Online is de acceptatie wel uit te breiden door de American Express kaart te koppelen aan bijvoorbeeld PayPal.
FDR 2-zits 2 jaar geleden
Ik snap de keuze voor AMEX niet.
De Cards hebben in Nederland echt een slechte acceptatie en zijn duur (qua alle tarieven). Ze hadden eerst American Express Avenue waar je in jouw omgeving bedrijven kon opzoeken die de Card accepteerden. Dit hebben ze maanden geleden uit de lucht gehaald en is nooit meer teruggekomen. Hun onlineomgeving is echt niet zo hip en uitgebreid als dat je van zo'n prijzige Card mag verwachten.

Waarom kiezen jullie niet voor een partner zoals ICS? Zij bieden zelfs VISA's aan met NFC én vPay voor maximale acceptatie. Dat is pas service. ICS registreert hun Cards ook niet meer standaard bij het BKR, wat Qander wel doet.. Maar die zijn natuurlijk helemaal niet meer van deze tijd.
Lisa Moderator 2 jaar geleden
FDR schreef:

Ik snap de keuze voor AMEX niet.Graag geef ik je een paar redenen waarom wij voor AMEX hebben gekozen:
- Alle Green Cards hebben NFC.
- American Express app: Het is nu makkelijker dan ooit om uw account te beheren. Of u nu thuis bent of onderweg. U kunt nu ook uw aankopen geheel of gedeeltelijk met uw Membership Rewards punten betalen, direct vanuit de App. Meer informatie hierover lees je hier.
- Online betalen met Safekey: Uw kaart is standaard 100% verzekerd tegen diefstal en fraude. Dit geldt ook voor al uw online aankopen met de kaart. American Express SafeKey is ontwikkeld om uw kaart nog extra te beschermen tegen ongewenst gebruik door derden bij online aankopen. Een veiligheidsmaatregel die u nog meer gemoedsrust verschaft bij het online shoppen. Klik hier voor meer informatie.

nomiar 2-zits 2 jaar geleden
Ik wil het wel uitproberen, Qander en ik gaan wat mij betreft scheiden.
JHNieiwenhuis 2 jaar geleden
Zit te twijfelen om de AMEX kaart te gaan proberen. Blijft een nadeel dat minder bedrijven in Nederland deze kaart accepteren. Heb nu bij N26 ook een rekening geopend, daar krijg je tot eind januari gratis een MasterCard Debitcard, kan ik dan als backup van deze kaart gebruiken. Wacht denk ik tot die kaart binnen is.

Ben ook totaal geen fan van Qander!!

Tot wanneer kan je je aanmelden? En hoe zit het met de partnercard. Is dat toevallig ook mogelijk bij AMEX?

martva Hoekbank 2 jaar geleden
Als ik dit zo doorlees ben ik het eens met zowat alles wat ik aan minpunten hier lees.

- AMEX is minst geaccepteerde CC in Nederland. Zowel online als offline.
- AMEX is duur.
- Qander is ruk. Ik vind het een slechte partner keuze vanuit Knab.
- BKR registratie is alleen bij gespreid betalen wat ik heb van Knab heb begrepen. Zolang je alles netjes in 1 keer betaald, is er geen registratie. Correct me if I'm wrong... Jammer dat ik zelf niet kan zien of er inderdaad een registratie heeft plaatsgevonden < Het zou fijn zijn dat dit gecommuniceerd wordt.
- Het Verified-by-VISA systeem in inderdaad ook sub-optimaal.

Ik ben het eens dat Knab meerdere smaken CC's aanbied. Maar doe dat dan ook voor Mastercard. Daarbij zou het fijn zijn om ook meerdere smaken van VISA, Mastercard en AMEX te zien. Zoals de VISA World Card Gold en Platinum, om maar even bij VISA te blijven.

De voorwaarden voor de huidige kaart mogen ruimer. Zoals de aankoopbescherming. Deze is bij Knab 'maar' 90 dagen, terwijl dit bij VIsa zelf 180 dagen is.

Al met al, veel ruimte voor verbetering hier.
marcoknab Lounge bank 2 jaar geleden
De AMEX kaart is binnen! Had wel het idee dat ik tijdens het aanvragen een pin-code had gekozen (weet het niet meer zekers), maar kreeg er een brief bij met een nieuwe pincode. Zijn er nog raakvlakken / integratie Knab? Aankomende weken even testen hoe het bevalt en waar de kaart allemaal geaccepteerd wordt.
passenger57 2-zits 2 jaar geleden
marcoknab schreef:

De AMEX kaart is binnen! Had wel het idee dat ik tijdens het aanvragen een pin-code had gekozen (weet het niet meer zekers), maar kreeg er een brief bij met een nieuwe pincode. Zijn er nog raakvlakken / integratie Knab? Aankomende weken even testen hoe het bevalt en waar de kaart allemaal geaccepteerd wordt.Pincode mocht je inderdaad kiezen tijdens het proces, heb het net toevallig doorlopen ;-)
passenger57 2-zits 2 jaar geleden
Lisa schreef:

FDR schreef:

Ik snap de keuze voor AMEX niet.Graag geef ik je een paar redenen waarom wij voor AMEX hebben gekozen:
- Alle Green Cards hebben NFC.
- American Express app: Het is nu makkelijker dan ooit om uw account te beheren. Of u nu thuis bent of onderweg. U kunt nu ook uw aankopen geheel of gedeeltelijk met uw Membership Rewards punten betalen, direct vanuit de App. Meer informatie hierover lees je hier.
- Online betalen met Safekey: Uw kaart is standaard 100% verzekerd tegen diefstal en fraude. Dit geldt ook voor al uw online aankopen met de kaart. American Express SafeKey is ontwikkeld om uw kaart nog extra te beschermen tegen ongewenst gebruik door derden bij online aankopen. Een veiligheidsmaatregel die u nog meer gemoedsrust verschaft bij het online shoppen. Klik hier voor meer informatie.Hi Lisa,

Ik lees hier veel onvrede over Quander. Ik ken de partij niet en heb mijn aanvraag voor de VISA nog lopen. Wat voor mij belangrijk is, is dat het online betalen zonder reader oid moet. Dit heeft ICS netjes in een APP afgevangen. De service is top, erg klantvriendelijk en snel. Plus de app van ICS is helder en goed in gebruik. Kunnen jullie bij KNAB niet een partnership met hen afsluiten en Quander vervangen?
David Community Back-up 2 jaar geleden
Hoi passenger57!

passenger57 schreef:

Ik lees hier veel onvrede over Quander.


Wij lezen de feedback over Qander inderdaad ook. Teleurstellend om te lezen, dat zeker. Wij nemen alles mee en leggen dit ook aan Qander voor zodat wij en Qander er ook van kunnen leren.

passenger57 schreef:

Wat voor mij belangrijk is, is dat het online betalen zonder reader oid moet.


Qander maakt geen gebruik van een cardreader voor het bevestigen van een online betaling. De verified by Visa verloopt via Qander met een extra wachtwoord.

passenger57 schreef:

Kunnen jullie bij KNAB niet een partnership met hen afsluiten en Quander vervangen?


Je voorstel om Qander uit te wisselen voor ICS is misschien begrijpelijk, maar we willen liever bouwen aan een toekomst met bestaande partners dan Qander verruilen voor een andere partij. We hopen dat wij samen met Qander kunnen werken aan verbeteringen, en dat de feedback die wij krijgen steeds positiever zal worden.

Groet, David
Lisa Moderator 2 jaar geleden
nomiar schreef:

Ik wil het wel uitproberen, Qander en ik gaan wat mij betreft scheiden.


Hi Nomiar, jammer om te lezen dat je niet verder wilt met Qander. Wat is de reden hiervan? Hopelijk is AMEX een goede vervanger. Mocht je nog geen AMEX card aangevraagd hebben, dan kan dat als volgt: log in op je Persoonlijke Bankomgeving en kies voor Betalen > Service > Creditcard aanvragen.

JHNieiwenhuis schreef:

Tot wanneer kan je je aanmelden? En hoe zit het met de partnercard. Is dat toevallig ook mogelijk bij AMEX?


Je kan de AMEX card natuurlijk altijd uitproberen! Aanvragen kan altijd, er zit geen einddatum aan. Ook is er, net als bij Qander, een mogelijkheid tot een partnercard.

martva schreef:

Al met al, veel ruimte voor verbetering hier.


Bedankt voor je verbeterpunten Martva. Wat betreft de BKR-registratie moet ik je toch corrigeren. Zodra je een Knab Visa Card aanvraagt krijg je een BKR-registratie, of je voor elke maand incasseren of voor gespreid betalen kiest, maakt dan niet uit. Omdat de American Express Card een chargecard is, wordt deze niet geregistreerd bij het BKR.

marcoknab schreef:

Zijn er nog raakvlakken/integratie Knab?


En heb je de AMEX-card al getest MarcoKnab? Momenteel is er geen integratie met Knab. Op den duur willen wij dit wel gaan doen.

FDR 2-zits 2 jaar geleden
Ik heb hem toch maar aangevraagd, aangezien hij gratis is. Ik geef American Express nogmaals een kans.

Tijdens het aanvraagproces heb ik een eigen PIN mogen kiezen. Net zoals een reactie hierboven kreeg ik een dag na ontvangst van de Card een andere PIN toegezonden. Hoe kan dit? Ik heb eerder Cards van AMEX gehad en daar heb ik altijd mijn eigen PIN voor kunnen kiezen.

Voor zover ik weet lukt het ook niet om de PIN van een AMEX handmatig te veranderen...
FDR 2-zits 2 jaar geleden
martva schreef:

Als ik dit zo doorlees ben ik het eens met zowat alles wat ik aan minpunten hier lees.

- BKR registratie is alleen bij gespreid betalen wat ik heb van Knab heb begrepen. Zolang je alles netjes in 1 keer betaald, is er geen registratie. Correct me if I'm wrong... Jammer dat ik zelf niet kan zien of er inderdaad een registratie heeft plaatsgevonden < Het zou fijn zijn dat dit gecommuniceerd wordt.Jouw uitspraak klopt inderdaad, maar het vervelende aan Qander is dat zij al hun Cards standaard aanbieden met Gespreid Betalen Faciliteit. Ik geloof dat de Card van Knab automatisch op volledige maandelijkse betaling staat. Dit geeft de illusie dat er geen sprake is van een BKR registratie. Achter de schermen is jouw Card helaas al stand-bye voor Gespreid Betalen. Je kan dit eenvoudig aanzetten. Hierdoor staat jouw Card vanaf moment 1 als krediet geregistreerd bij het BKR.

De registratie heeft gevolgen voor wat je maximaal kan lenen als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen. Ook zijn recentelijk de zogenaamde "telefoonabonnementen met toestel" ook aangemerkt als kredieten, waardoor er bij het afsluiten van een dergelijk abonnement berekend moet worden of jij de last van het toestelkrediet kan betalen. Ook hier wordt er rekening gehouden met de "theoretische" maandlast van jouw creditcard, waardoor je weer minder kunt lenen etc.

Nu is het bovenstaande niet erg wanneer je daar bewust voor kiest en de mogelijke consequenties accepteert, maar Qander (en dus Knab!) geven je geen keuze als je de "gratis" VISA wilt aanvragen. Wat mij betreft staat het beleid van deze partner haaks op datgene waar Knab voor staat. Bankieren zoals jij dat wilt met grip op je geldzaken.

Door een medewerker wordt hierboven gezegd dat ze zich willen focussen op het verbeteren van de samenwerking met hun huidige partner in plaats van overstappen naar bijvoorbeeld ICS. Dat is wat mij betreft echt een afknapper. Qander (voorheen LaSer) staat niet al te best bekend, omdat ze een geschiedenis hebben met allerlei vervelende kredietproducten zoals winkelpassen in combinatie met koop op afbetaling tegen torenhoge rentes. De rente die ze op dit moment hanteren voor de Knab VISA (indien Gespreid Betalen aanstaat) is 14%. Het maximale percentage. ICS rekent dit ook, maar je moet na ontvangst van de Card echt apart de Gespreid Betalen Faciliteit aanvragen. Knab rekent zelf 5% voor hun roodstand om even een vergelijking te maken. Niet echt een match made in heaven wat mij betreft.
Lisa Moderator 2 jaar geleden
FDR schreef:

Voor zover ik weet lukt het ook niet om de PIN van een AMEX handmatig te veranderen...Het klopt helaas dat je de pincode voor de AMEX creditcard achteraf niet meer kunt wijzigen :-( Uiteraard moet het niet zo zijn dat je een pincode krijgt toegestuurd terwijl je er zelf eentje had gekozen in het aanvraagproces. Ik ga er daarom achteraan bij AMEX!
Ves Kennisbank 2 jaar geleden
Komt een Green Card die ik zelf heb aangevraagd en laat koppelen aan mijn Knab ook in aanmerking voor de jaarlijkse korting?
bakkertje001 School bank 2 jaar geleden
Juist voor KNAB gekozen omdat hier pincode zelf te bepalen is. Aangezien Qander voor mij echt geen optie is, voor AMEX gekozen. Bij aanvraag pincode opgegeven, maar er blijkt nu toch andere pincode op te zitten. Erg vervelend!
sandor 2-zits 2 jaar geleden
Vind de Amex kaart geen goed alternatief. Tis slecht geaccepteerd wereldwijd, duur (of gedwongen 15k uit te geven) en hoge wisselkoers opslag van 2,5% ... overigens ook bij de andere credit card van Knab. Normaal is 1,5 tot 2%. En bij een paar euro doet dat niet veel maar jah wel naar mate het buiten euro bedrag oploopt.
sandor 2-zits 2 jaar geleden
sandor schreef:

Vind de Amex kaart geen goed alternatief. Tis slecht geaccepteerd wereldwijd, duur (of gedwongen 1,5k uit te geven) en hoge wisselkoers opslag van 2,5% ... overigens ook bij de andere credit card van Knab. Normaal is 1,5 tot 2%. En bij een paar euro doet dat niet veel maar jah wel naar mate het buiten euro bedrag oploopt.

Mathijs 2 jaar geleden
David schreef:

WesleyE schreef:

Die kaart heeft de hoogste bijkomende betaalkosten van de gangbare creditcards. Bij American Express betaal je al gauw 3.95% t.o. 1.5% bij Visa en Mastercard.


Bedoel je als winkelier of als klant? Als klant merk je als het goed is in de meeste gevallen niets van de tarieven die naar de winkelier zijn doorberekend, tenzij de winkelier het weer doorberekend aan jou. We hebben de percentages ook voorgelegd aan American Express; zij geven aan dat zij zich niet kunnen vinden hierin.

WesleyE schreef:

Tevens worden Visa en Mastercard op veel meer plaatsen ondersteund.


R_v_Roon schreef:

Ben het met de opmerking van Wesleye eens dat Visa en Mastercard op meer plaatsen wordt ondersteund.


De acceptatie van American Express is inderdaad minder uitgebreid dan die van Visa of MasterCard. Online is de acceptatie wel uit te breiden door de American Express kaart te koppelen aan bijvoorbeeld PayPal.

Mathijs 2 jaar geleden
Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een Mastercard kaart aanvragen bij ICS. Dat is ook het eerste jaar gratis en daarna € 20 per jaar.
FDR 2-zits 2 jaar geleden
Is er al meer bekend over het probleem met het kiezen van je eigen PIN bij AMEX?
Lisa Moderator 2 jaar geleden
Ves schreef:

Komt een Green Card die ik zelf heb aangevraagd en laat koppelen aan mijn Knab ook in aanmerking voor de jaarlijkse korting?


Helaas niet, de overeenkomst is enkel geldig bij aanvraag van een nieuwe kaart via Knab. Je kan er bijvoorbeeld wel voor kiezen om jouw Membership Rewards punten over te laten schrijven op de nieuwe kaart die je via Knab hebt aangevraagd.
Lisa Moderator 2 jaar geleden
FDR schreef:

Is er al meer bekend over het probleem met het kiezen van je eigen PIN bij AMEX?


Ik heb de opmerkingen rondom de zelfgekozen pincode doorgegeven aan AMEX. Helaas kunnen zij het probleem niet reproduceren, maar ze houden het in de gaten. Je kan natuurlijk altijd (kosteloos) een nieuwe kaart aanvragen waarbij je opnieuw de optie krijgt om zelf een pincode te kiezen.
jgh School bank 2 jaar geleden
AMEX wordt niet overal geaccepteerd zoals Visa en Mastercard.
In de VS kon ik alleen in de zeer dure winkels met AMEX betalen. Verder werd er overal naar Visa of Mastercard gevraagd.
Voor Knab is dit GEEN goede kaart.
Bekijk mobiele versie